Bij TechConnect werken we al een aantal jaren met domotica producten van het merk Fibaro. De producten werken voornamelijk met het Z-Wave protocol en kunnen worden gebruikt in combinatie met de Fibaro Home Center, Homey, Home Assistant en andere domotica controllers.

Sinds kort is er een nieuwe lijn toegevoegd aan het Fibaro assortiment, de Walli.
De Walli serie bestaat uit schakelaars, dimmers, stopcontacten en meer die in een inbouwdoos in de muur geplaatst kunnen worden en zo de ‘oudere’ producten kunnen vervangen. Het mooie van de producten is dat ze zijn uitgevoerd met een gloeiende LED-ring, deze kan ingesteld worden om te branden of een signaal te geven waar nodig en kan tevens dienen als ‘nachtlampje’, zodat je altijd kunt zien waar je moet zijn.

Daarnaast zorgt ieder Walli punt voor een verbetering van het Z-Wave bereik in huis en is de communicatie beveiligd, zodat niet iedereen zomaar alles kan gaan bedienen.


De Walli lijn is niet beperkt tot alleen het bedienen van verlichting of elektrische apparaten in huis. Alle slimme apparaten in de woonomgeving bieden geweldige mogelijkheden om te zorgen voor maximaal comfort en het onnodig gebruik van energie. Het systeem kan verminderd energieverbruik in één van de uitgangen detecteren – bijvoorbeeld door het uitschakelen van de TV. Dit is de trigger voor andere slimme apparaten om ook automatisch uit te schakelen. Deze gegevens kunnen gebruikt worden voor het optimaliseren van de huishoudelijke uitgaven. De schakelaars kunnen ook draadloos met elkaar verbonden worden, een handig voorbeeld is een rolluik met de Roller Shutter. Door het ene rolluik te bedienen worden de andere automatisch mee bestuurd.

Met Walli behoudt men visuele consistentie in de gehele woning, de Walli schakelaars en wandcontact dozen zijn een innovatieve en visuele revolutie. Walli schakelaars en stopcontacten werken daarnaast binnen het Fibaro smart home systeem met de populaire spraakassistenten zoals Amazon Alexa, Siri en Google Home.

De Walli productlijn kan op elk moment geïnstalleerd worden zonder aanpassingen in de bestaande infrastructuur. Het installatieproces in een bestaande omgeving kan in fases uitgevoerd worden, door de oude oplossing systematisch te vervangen door de nieuwe Walli schakelaars en wandcontactdozen.  Dankzij de compacte afmeting is het product klaar om rechtstreeks te installeren in een inbouwdoos. Het installatieproces is 4 keer sneller in vergelijking met de installatie van de inbouwmodules, waardoor veel tijd en geld bespaard wordt.

Neem een kijkje naar de Fibaro Walli producten in onze shop of neem contact met ons op voor meer informatie.