Met producten zoals de Nest Thermostaat, Deurbel, Rookmelders, camera’s en dergelijken is Nest inmiddels uitgegroeid tot een behoorlijk flinke tak binnen Google. Alleen was het abonnement dat je moest pakken om video historie te bekijken vrij prijzig. Je betaalde namelijk per camera, deurbel of ander apparaat en zo konden de kosten flink hoog oplopen, waardoor het geheel minder interessant zou zijn voor huizen waar een aantal camera’s van Nest hangen.

Daar komt begin 2020 verandering in, want Google heeft aangekondigd dat het Nest Aware abonnement per huishouden gaat gelden en niet meer per apparaat.

Een ander onderdeel van het nieuwe Nest Aware abonnement zijn op events gebaseerde opnames. Zodra een camera beweging of geluid detecteert, van een persoon tot een hond, wordt onmiddellijk een opname gestart. De gebruiker ontvangt hiervan een notificatie, zodat hij actie kan ondernemen óf de eventvideo op een later moment kan bekijken. De nieuwe functie wordt aangeboden naast de bestaande, continue opnames, waarmee de gebruiker beelden kan opvragen van voor, tijdens en na een gebeurtenis.

Binnenkort zijn er dan nog maar twee abonnementen waaruit de gebruiker kan kiezen. Nest Aware krijgt een eventvideohistorie van dertig dagen en kost dan 6 dollar per maand of 60 dollar voor een jaar. Waarschijnlijk wordt dit 1-op-1 naar euro’s omgezet. Dan komt er nog Nest Aware Plus. Deze versie van het abonnement bevat een eventvideohistorie van zestig dagen en een volledige 24/7-videogeschiedenis van de voorbije tien dagen. Dit abonnement kost 12 dollar per maand of 120 dollar per jaar.

Voor meer informatie over Nest producten check onze shop.