Microsoft is begonnen met het uitrollen van de 21H1 update voor Windows 10.

Windows Gebruikers kunnen de update binnenhalen via Windows Update, de Media Creation Tool en de Update Assistant. Microsoft maakt Windows 10 21H1 de komende week in fases beschikbaar voor meer systemen.

Windows 10 21H1 is een wat kleinere update die met name prestatieverbeteringen bevat. Standaard bevat het systeem nu de op Chromium gebaseerde Edge-browser en de oudere versie is nu niet meer beschikbaar. Ook is Adobe Flash uit het systeem verwijdert. Verdere informatie is te verkrijgen via de Windows 10 update history website.

De camera-ondersteuning voor Windows Hello is verder uitgebreid. Als er zowel een ingebouwde camera, en een externe camera aanwezig zijn, is de externe de standaardcamera bij Windows Hello en Windows Hello for Business. De diensten geven voorrang aan camera’s met infrarood- en kleurensensoren. Verder zou de snelheid van Defender Application Guard verbeterd zijn en zijn de prestaties van Windows Management Instrumentation Group Policy Services verbeterd.

Installeren kan dus via de Windows updates die de komende weken in fases beschikbaar komt voor iedereen, wil je de update nu al binnen halen? Dat kan, dan ga je naar deze website.