Voor mensen die nu Windows 10 draaien op hun computer is het mogelijk om de upgrade te doen naar Windows 11.

Windows 11 heeft alle kracht en beveiliging van Windows 10 met een opnieuw ontworpen en opgefrist uiterlijk. Het wordt ook geleverd met nieuwe tools, geluiden en apps. Over elk detail is nagedacht. Alles komt samen om je een frisse ervaring op je pc te bieden. Van een verjongd Startmenu tot nieuwe manieren om verbinding te maken met je favoriete mensen, nieuws, games en inhoud: Windows 11 is de plek om op een natuurlijke manier te denken, je uit te drukken en te creëren.

Vanaf dinsdag 5 oktober is Windows 11 officieel beschikbaar. Net als bij de laatste Windows 10-releases, zal Microsoft de upgrades in stappen uitbrengen. Als je Windows 11 niet handmatig installeert, kan het zomaar tot in 2022 duren voordat je de gratis update automatisch krijgt aangeboden via Windows Update. Al check je via de Windows updates, het kan zijn dat je alsnog geen upgrade optie krijgt.

Je kunt de update naar Windows 11 direct installeren met behulp van Microsofts update-assistent. Daarmee kun je de installatie op je huidige systeem uitvoeren. Wil je een andere pc upgraden met een USB-stick? Download dan de Media Creation Tool. Met deze tool kun je tevens een .iso-bestand maken.

Is mijn computer klaar voor Windows 11?

Om te verifiëren of je pc klaar is om Windows 11 te installeren, heeft Microsoft een tool gemaakt: de PC Health Check-app. Deze tool geeft aan of je wel of niet kunt installeren en geeft informatie over wat je eventueel kunt veranderen om je pc toch geschikt te maken.

De nieuwe interface van Windows 11 is een stuk verandert, hieronder een screenshot: