Plex, al jaren bekend als mediaserver en software voor het streamen van muziek, films en series heeft zojuist een gloednieuwe functie toegevoegd; Discover.

Met de nieuwe functie is het mogelijk om diensten zoals HBO Max, Amazon Video, AppleTV+, Netflix, NLZiet en Ziggo TV te integreren in de gebruikersinterface van de Plex client.

Bij het starten van de Plex app op je favoriete device krijg je nu de vraag of je externe diensten wilt toevoegen. Zodra je diensten hier aanvinkt zal Plex automatisch bekijken waar een bepaalde titel, film of serie beschikbaar is en deze laten zien in Plex zelf. Vanuit daar kun je de film of serie starten (als je natuurlijk een abonnement hebt op een van die diensten).

Vanaf het moment dat de diensten aangevinkt zijn krijg je een overzicht van alles en kun je zelfs zoeken via de Plex zoekbalk naar een titel die bijvoorbeeld te streamen is via HBO Max.

Dit werkt op de Plex mobiel, AndroidTV, AppleTV en andere clients maar ook via de browser.

Je kunt zoeken op verschillende termen zoals;

  • Zoekwoorden — acteurs, directors en meer
  • Binnenkort verkrijgbare titels
  • Al je favoriete streaming diensten naast je Plex server media
  • Je eigen persoonlijke media

Ook is het mogelijk om een algemene Watchlist te maken, deze werkt tussen alle diensten en je eigen media.

Nederland

Ook Ziggo TV en NLZiet worden ondersteunt, handig voor de Nederlandse kijkers!

En verder kun je natuurlijk ook films toevoegen aan je ‘later bekijken’ lijst. Zodra deze dan beschikbaar wordt gemaakt op een van de diensten krijg je dit in Plex te zien.