Vanaf vandaag zijn de nieuwe speakers van Sonos en Ikea samen, genaamd Symfonisk verkrijgbaar bij Ikea en online. Vooral de boekenplankspeaker is ideaal om ergens in huis te plaatsen, neemt niet veel ruimte in beslag en werkt met Apple Airplay 2, Spotify Connect en natuurlijk alle andere Sonos ondersteunende apps.

De Symfonisk serie bij Ikea is een samenwerking tussen Ikea en Sonos en brengt net wat goedkopere producten beschikbaar voor iedereen die daar behoefte aan heeft. De Symfonisk speakers werken samen met ‘normale’ Sonos speakers, maar hebben alleen geen microfoon ingebouwd, dus je kunt ze niet gebruiken om tegen te praten (Google Assistent, Alexa etc).

Er is een variant (boekenplank) die overal past en een versie met lamp. Je kunt kiezen uit mat witte of zwarte kunststof, met een frontje van gemêleerde stof. Het is een vrij strak design met afgeronde hoeken.

Voor de speakers zijn ook een haak en wandbevestiging verkrijgbaar voor een tientje. Je kunt de Symfonisk speakers ook in combinatie met gewone Sonos speakers gebruiken, dus het kan heel handig zijn als uitbreiding op je bestaande Sonos set. Ook kunnen de speakers ingezet worden voor een Surround setup, indien je bijv een Sonos Beam in huis hebt.

De Symfonisk boekenplank speaker is verkrijgbaar voor 99,- en de tafellamp versie voor 179,- bij Ikea.