Sonos heeft de Sonos Roam geïntroduceerd, een ultradraagbare smart speaker die thuis en tijdens elk avontuur on the go geweldig geluid produceert. Het krachtige, aanpasbare geluid van Roam overtreft alle verwachtingen voor een speaker van zijn formaat. Hij kan thuis via wifi worden verbonden met je Sonos-systeem en schakelt automatisch over naar bluetooth als je de deur uitgaat. De moeiteloze installatie en bediening en nieuwe slimme functies maken het makkelijker dan ooit om overal van muziek en meer te genieten.

Roam weegt nog geen 450 gram en het elegante, duurzame design is ideaal voor in huis, de tuin of waar je ook gaat. Roam is verkrijgbaar vanaf 20 april voor €179.
Klanten kunnen Roam vanaf vandaag reserveren op sonos.com.

“We hebben Roam gebouwd om klanten een manier te bieden om de Sonos-beleving overal mee naartoe te nemen”, vertelt Patrick Spence, CEO van Sonos. “Dit is niet alleen onze slimste en meest veelzijdige speaker, maar ook de meest betaalbare. Roam geeft miljoenen nieuwe gebruikers de gelegenheid om een begin te maken met een Sonos-systeem. Het is het juiste product op het juiste moment – vooral als we straks weer met vrienden en familie kunnen samenkomen.”

Door de gelijktijdige verbinding met wifi én bluetooth is je stream-ervaring altijd en overal naadloos Als je thuis luistert maakt Roam verbinding met je systeem en streamt hij via wifi. Als je de deur uitgaat, schakelt hij automatisch over naar bluetooth om weer verbinding te maken met je mobiele apparaat. Met de nieuwe functie Sound Swap kun je de play/pauze-knop op de speaker vasthouden om de muziek over te schakelen naar de dichtstbijzijnde speaker in je Sonos-systeem thuis. Zo kun je de muziek gemakkelijk verplaatsen van de ene naar de andere kamer. Dankzij de naadloze connectiviteit wordt bluetooth-streaming ook mogelijk voor de rest van het systeem; met de Sonos-app kunnen namelijk alle Sonos-speakers worden gegroepeerd met Roam als er wordt gestreamd via bluetooth. Roam werkt met meer dan 100 streamingdiensten, waaronder Sonos Radio, en kan eenvoudig worden bediend met de Sonos-app, je stem via de Google Assistent, Apple AirPlay 2 of rechtstreeks vanaf je favoriete muziekdiensten en -apps als Spotify.

Roam is ervoor gemaakt om waar je ook bent een ongelofelijke geluidsbeleving te creëren. Net als alle Sonos-producten is Roam getuned door toonaangevende experts uit de muziek- en filmindustrie om te garanderen dat de speaker content precies zo weergeeft als de maker het heeft bedoeld. De nauwkeurig ontworpen akoestische architectuur produceert een rijk en gedetailleerd geluid dat net zo helder, diep en vol klinkt als je zou verwachten van een grotere speaker. Automatische Trueplay-tuning is nu ook beschikbaar als er wordt gestreamd via bluetooth en wifi. Dit betekent dat Roam altijd is afgesteld voor de beste luisterbeleving in elke omgeving.

Roam is verkrijgbaar in Shadow Black en Lunar White. Dankzij de driehoekige vorm en het zachte profiel pak je hem makkelijk vast en staat hij mooi in elk interieur. De speaker combineert elegantie met duurzaamheid, is stofbestendig en volledig waterdicht en heeft een – grondig geteste – IP67-rating. De siliconen einddoppen beschermen tegen vallen en stoten. Roam is klaar voor elk avontuur met tot 10 uur continue afspeeltijd met één lading. Bovendien behoudt de batterij 10 dagen zijn lading als de speaker niet wordt gebruikt. Opladen kan met de meegeleverde USB-C-kabel, maar kan ook door verbinding te maken met de – apart verkochte – speciale magnetische draadloze oplader van Sonos, of een draadloze Qi-gecertificeerde oplader.

Dankzij het compacte formaat past Roam in elke tas of het kleinste hoekje van je huis. Luisteraars kunnen Roam verticaal neerzetten zodat hij nauwelijks ruimte inneemt of horizontaal plaatsen voor extra stabiliteit op oneffen oppervlakken buiten de deur. Zelfs de verpakking laat maar een kleine voetafdruk achter; die is gemaakt van 100% duurzaam geproduceerd papier met een nieuw ontwerp dat het gebruik van inkt beperkt en geen wegwerpplastic bevat.

Blijf op de hoogte Informeer mij als het product weer leverbaar is: