Vanaf vandaag word AndroidTV 9 Pie geleidelijk uitgerold op bepaalde TV’s van Sony.

Deze firmware update zal geleidelijk tijdens de vakantieperiode en in het nieuwe jaar beschikbaar worden gemaakt. De werkelijke datum waarop je de automatische update ontvangt, is afhankelijk van het model en land, variërend van enkele weken tot een paar maanden.

Tijdens de eerste fase komt deze update rechtstreeks beschikbaar voor in aanmerking komende lcd-modellen (de series ZF9, ZG9, XG85/XG87 en XG95). De modellen uit de BRAVIA OLED Master Series (de series AF9 en AG9) ontvangen deze update tijdens de tweede fase, begin 2020.

Android 9 Pie biedt een aantal belangrijke functies en verbeteringen aan de prestaties en compatibiliteit van de tv, terwijl bestaande functionaliteiten ook worden verbeterd:

  • Apple AirPlay / HomeKit worden nu ondersteund op de TV
  • Geïntegreerde ondersteuning voor Dolby Atmos via de ingebouwde speakers van de tv
  • Opnieuw ontworpen Quick settings (Snelle instellingen) en gestroomlijnde Instellingenmenu’s
  • Lost problemen op met het afspelen van Netflix-content in Ultra High Definition (UHD) 4K of Dolby Vision-content wanneer u verbonden bent met de A2DP Bluetooth-hoofdtelefoon
  • Lost geluidsproblemen op bij het afspelen van specifieke audio-indelingen via ARC en verbetert de algehele compatibiliteit met bepaalde ARC-apparaten