Eindelijk mogen we iets vertellen over de gloednieuwe router/gateway/firewall oplossing van Ubiquiti, de UniFi Dream Machine Pro. Dit nieuwe monster zal vanaf volgende maand leverbaar zijn en is de nieuwe generatie UniFi gateways met een heleboel opties en super snelle data doorvoer, klaar voor de toekomst en met zeer goede beveiliging en content filtering.

Het is eigenlijk de opvolger van de USG Pro, met een hoop verbeteringen en snellere doorvoer. De UDM Pro is de grote broer van de UniFi Dream Machine en is uitermate geschikt voor het midden- en klein bedrijf.

Met 10Gb/s SFP+ ondersteuning voor WAN en LAN, 8 Gigabit LAN poorten, ingebouwde UniFi controller en ondersteuning voor UniFi Protect (Camera systeem) is dit een zeer uitgebreide Router die klaar is voor de toekomst. De UDM Pro is gemaakt voor op te hangen in een Rack, heeft een optie voor het inbouwen van een Harde schijf (voor Protect) en ondersteunt tot 3.5Gb/s data doorvoer inclusief IDS/IPS content filtering.

De UDM Pro draait op UniFi OS, een nieuwe besturingssysteem dat van de grond af aan opnieuw is opgebouwd voor de beste beveiliging en hoogste snelheid voor het MKB.

De ingebouwde UniFi Network controller zorgt ervoor dat je alles vanaf 1 plek kunt beheren en geen aparte cloud key of andere apparaat meer nodig hebt voor het beheer.

Net als zijn kleinere broertje (de Dream Machine) heeft ook de Pro ondersteuning voor 2 Factor Authenticatie, meerdere gebruikers en VPN ondersteuning, uPNP, mDNS, VLANs etc. Verder is het eenvoudig om UniFi Protect, Talk (VOIP), Access en LED toe te voegen als controllers op de UDM Pro. Het verschil is wel dat de Pro geen WIFI on board heeft.

Het Intrusion Detection en Prevention systeem activeert beveiliging voor malware, spyware, ongewenste bezoekers en blokkeert automatisch internet verkeer dat problemen kan veroorzaken.

We hebben het apparaat inmiddels al een tijdje draaien bij TechConnect en kunnen naar volle tevredenheid zeggen dat het alles brengt dat nodig is om ook in 2020 en verder een stabiel, snel en veilig internet te maken voor bedrijven. De Dream Machine Pro zal later in Februari beschikbaar zijn voor levering.

Het verschil met de normale UDM

In principe is de UDM (Dream Machine) ideaal voor thuis gebruik en kleine ondernemingen (ZZP). De UDM Pro is ideaal voor het midden- en klein bedrijf die net iets meer willen en graag gebruik willen maken van een 19″ Rack waar de Pro geinstalleerd kan worden.