Bij TechConnect installeren en beheren we netwerk apparatuur van Ubiquiti onder de merk range van UniFi.

Uiteraard worden de routers (USG/UDM/UXG) altijd gekoppeld met het internet dat aanwezig is. Vaak is dit een Ziggo Zakelijk (Pro) verbinding en in sommige gevallen sluiten we ook aan op Glasvezel of VDSL. De internet verbindingen in Nederland zijn gelukkig behoorlijk goed en vrijwel altijd beschikbaar.

En dan kan het toch wel eens voor komen dat er een storing is bij de provider. Dat is vervelend, want het kan betekenen dat dan ‘tijdelijk’ geen enkel apparaat gebruik kan maken van internet.

En daar is nu een oplossing voor. Met de UniFi WAN over LTE module kunnen we het netwerk voorzien van een backup verbinding. Mocht om wat voor reden dan ook de primaire internet verbinding even niet kunnen worden gebruikt, dan schakelt je netwerk automatisch en binnen een seconde over naar de backup oplossing.

Hierbij maakt de UniFi LTE module gebruik van een Sim kaart van een mobiele provider. Zo kun je bij onder andere Vodafone, maar ook bij T-Mobile en KPN een data only sim kaart krijgen. Deze sim kaart gebruiken we dan voor de module en word alleen aktief gebruikt als de primaire internet verbinding even niet bereikbaar is. Je kunt dan gewoon door werken en zodra de primaire verbinding weer online komt, maakt je netwerk automatisch daar weer gebruik van.

Wat heb je er voor nodig?

Na de installatie door TechConnect zal je netwerk en alle apparaten altijd gebruik kunnen maken van internet en vanaf dan dus ook als je Ziggo, Glasvezel of DSL verbinding even niet bereikbaar is. Super handig voor als je echt ‘altijd’ online wilt kunnen zijn!