Voor particuliere en thuis werkende gebruikers biedt Ziggo nu WiFi Pods aan. Klanten met een Connectbox modem hebben automatisch een gratis software-update ontvangen van Ziggo. De nieuwe software maakt van het modem een SmartWifi modem. Hiermee zetten klanten eenvoudig een zogeheten mesh wifi-netwerk op.

Voor de beste wifi-ervaring door het hele huis of kantoor lanceert Ziggo bijbehorende SmartWifi pods in de vorm van een stekker in het stopcontact. De installatie van de pods en het optimaliseren van een wifi-netwerk verloopt eenvoudig via de in april gelanceerde SmartWifi app.

Een mesh wifi-netwerk schakelt, dankzij de software-update, automatisch naar de beste frequentie, kiest het snelste wifi-punt en verdeelt de wifi naar gebruik in huis of kantoor. De uitrol van de software-update bij ruim 2 miljoen Ziggo-klanten is vandaag geruisloos afgerond.

SmartWifi pods

De nieuwe SmartWifi pods creëren samen met de software-update van het modem een mesh wifi-netwerk door heel je huis of kantoor. Meer informatie over de aanschaf van de pods is terug te vinden op website van Ziggo.

“De slimme software van SmartWifi is zelflerend.”, aldus Marcel de Groot, directeur Consumentenmarkt. “Op basis van data wordt het wifi-netwerk bij klanten eenvoudig en automatisch verbeterd. Binnen een tijdsbestek van ongeveer 24 uur is de configuratie voltooid. Daarna blijft de software doorleren en indien noodzakelijk, kleine verbeteringen doorvoeren.”

SmartWifi app

De pods installeer je met de handleiding in de SmartWifi app. Hiervoor is het noodzakelijk om de app te voorzien van de laatste update. Ook kun je het netwerk verder optimaliseren door de Thuisscan functionaliteit in de app.

Ideaal of niet?

Het SmartWiFi stuk en de pods is een leuke toevoeging voor thuisgebruikers, uiteraard blijven wij de UniFi netwerken als beter alternatief beschouwen door meer opties en veelzijdigheid en betere stabiliteit van het netwerk.

Let er ook verder op dat het gebruiken van deze pods de snelheid van je netwerk niet ten goede komt. Zo’n pod dient namelijk het signaal op te pakken en weer door te sturen en dat verlaagt de snelheid van je wifi. Wij adviseren daarom altijd kabels te trekken en meerdere aangesloten wifi punten te installeren.

Blijf op de hoogte Informeer mij als het product weer leverbaar is: