Ziggo klanten uit de regio’s Schoonbron (van Maastricht t/m Nieuwstadt – Zuid Limburg) en Roermond maken op 30 november de overstap van analoge naar digitale radio via de kabel. Op dit moment luistert al zo’n 95% van de Nederlanders radio op een andere manier dan analoog via de kabel. In de loop van het eerste kwartaal van 2022 is heel Nederland omgeschakeld naar digitale radio.

Klanten die moeite hebben om van analoog naar digitaal over te schakelen krijgen hulp van Ziggo. Klanten die overstappen op digitale radio, doen dat op twee manieren: via hun tv/mediabox of via de Digitale radio-ontvanger. Via de mediabox of tv (modellen na 2010) is er geen aanpassing vereist. Klanten die via de Digitale radio-ontvanger willen luisteren, kunnen deze via Ziggo of een elektronicawinkel aanschaffen. Klanten die via de ether willen luisteren, hebben hiervoor een FM-antenne nodig. Klanten die een radio zonder FM-antenne hebben, kunnen deze gratis via de website van Ziggo bestellen of ophalen in de winkels van Vodafone en Ziggo.

Ook kun je natuurlijk eenvoudig Radio luisteren via bijvoorbeeld een Sonos speaker of andere internet verbonden geluidssystemen.

Het uitschakelen van analoge radio is een van de dingen die nodig zijn voor meer bandbreedte op het netwerk van Ziggo. Dit zorgt ervoor dat we sneller internet kunnen krijgen in de nabije toekomst.

Radio omschakelen naar digitaal
Klanten worden in elke regio ruim van tevoren geïnformeerd over het moment van omschakeling. Ziggo klanten kunnen zelf controleren of ze al digitaal radioluisteren. Alle informatie die klanten nodig hebben voor het omschakelen is te vinden op ziggo.nl/luisterdigitaal.