Ruim 22.600 huishoudens en bedrijfspanden in Sittard en Born hebben vanaf vandaag toegang tot het giga abonnement van Ziggo. Daarmee krijgen klanten in deze regio de mogelijkheid om downloadsnelheden tot 1 gigabit per seconde (Gbps) af te nemen. In totaal voorziet Ziggo met deze nieuwste aansluiting ruim 6 miljoen Nederlandse huishoudens en bedrijven van gigabitsnelheden. In de loop van 2022 krijgen alle klanten toegang tot een downloadsnelheid van maximaal 1 Gbps via het bestaande netwerk.

Afgelopen tijd werd het glasvezel-kabelnetwerk van Sittard en Born technisch voorbereid op gigabit-internet. Ziggo-monteurs plaatsten bij huisaansluitingen meer dan 33.900 nieuwe connectoren en vervingen ruim 3.100 aansluitkabels in 1.800 straatkasten. Bij elkaar meer dan vijf kilometer nieuwe netwerkbekabeling in straatkasten en wijkcentrales. Dankzij al deze vernieuwingen wordt supersnel internet niet per straat of wijk beschikbaar, maar schakelt Ziggo in één keer hele steden of regio’s aan. De 1 Gbps downloadsnelheden zijn dan ook per direct beschikbaar.

Signaal deels via glasvezel
Het vaste netwerk van Ziggo bestaat uit glasvezel en coax. De weg die het internetsignaal van het datacenter naar een huisaansluiting aflegt, verloopt voor het overgrote deel via glasvezel. Alleen het laatste deel, van de wijkkast tot in de huiskamer, gaat via de coaxkabel. Op dit coaxdeel past Ziggo de technologie DOCSIS 3.1 toe. Daarmee zijn ook hoge internetsnelheden te behalen, met nu al een downloadsnelheid tot 1 Gbps. Deze technologie zorgt dat binnen een aantal jaar snelheden tot 10 Gbps mogelijk worden. Ook de uploadsnelheden gaan op termijn omhoog. In april 2021 heeft VodafoneZiggo tijdens een test een downloadsnelheid van 10 Gbps bereikt op het bestaande vaste netwerk. Met deze snelheid is bijvoorbeeld een 4K-film van twee uur in 10 seconden gedownload.

Upload snelheid blijft wel nog altijd achter

Het blijft natuurlijk wel een puntje dat Ziggo weinig doet tot nu toe met de upload snelheden en deze dus flink achterblijft tov de download snelheid. Met een hogere upload verstuur je sneller bestanden naar het internet.

Check in jouw omgeving welk abonnement het beste bij je past via onze internet pagina.

Blijf op de hoogte Informeer mij als het product weer leverbaar is:

No fields found, please go to settings & save/reset fields