Internet is er in vele vormen en snelheden. Omdat TechConnect voornamelijk werkt met zakelijke abonnementen van Ziggo krijgen we vaker de vraag wat nu precies het verschil is tussen de 2 soorten abonnementen, namelijk: Connect ZZP en Connect MKB.

In deze post proberen we hier wat meer duidelijkheid over te geven.

zzpcompleetHet grote verschil tussen de twee diensten zit voornamelijk in de soort dienst. Connect ZZP (alles-in-1) is eigenlijk een kopie van de particuliere variant Alles-in-1, met in dit geval dus een btw factuur en de ondersteuning van een Zakelijk partner. Het pakket kan optioneel TV en Telefonie bevatten (vast). Er worden ook exact dezelfde materialen gebruikt en als er een storing is, kan het tot maximaal een dag (op contract, in werkelijkheid is het altijd minder) duren voordat deze moet zijn opgelost (tijdens werktijden). Is het modem kapot dan word deze binnen een aantal uren (tot 48 uur) vervangen door een monteur. Connect ZZP heeft verder altijd 1 dynamisch (geen vast) IP adres dat kan wijzigen om de zoveel tijd en is bijv ook niet bedoeld voor eigen mail of web servers thuis of op kantoor aan te sluiten.

Men krijgt altijd een alles in 1 modem/router, maar kan er ook voor kiezen om de router functie uit te laten schakelen (bridge mode) en dan een eigen router erachter te hangen.

Connect ZZP is leverbaar vanaf 60mbit/s down en 10mbit/s up tot 500mbit/s down en 40mbit/s up.

Connect MKB kun je zien als een meer ‘echte’ zakelijke dienst. Om te beginnen krijgt de klant een aantal vaste IPv4 adressen en een IPv6 range om te gebruiken, waarvoor je maar wilt (eigen servers, nas systemen of iets anders met mkbproeen eigen vast IP adres naar het internet). Deze IP adressen worden op naam van de klant gezet en geregistreerd bij RIPE (de instantie die voor Europa alle IP adressen bijhoud).

Daarnaast heeft MKB standaard een up time garantie van 99,8% en bij een storing zal er binnen normale werktijden altijd een monteur zo snel als mogelijk ter plekke zijn. Voor een extra 10 euro per maand kan dit nog verlaagd worden, zodat de verbinding altijd binnen 8 uur word hersteld, ook in het weekend en dus ook op zondag.

Connect MKB word als puur internet geleverd en/of met Digitale TV. Vaste telefonie en/of een Wifi router zitten hier dus niet bij. Het Cisco modem (zonder router dus) word door Ziggo geleverd en geinstalleerd en getest en de klant dient zelf voor routers en wifi punten te zorgen (dit regelt TechConnect allemaal).

Connect MKB is leverbaar vanaf 180mbit/s down en 30mbit/s up tot 500mbit/s down en 40mbit/s up.

Voor beide abonnementsvormen geld dat men altijd de internet snelheid per maand kan verhogen of verlagen, zonder extra kosten.

Neem contact met ons op voor meer informatie en uitleg mbt internet oplossingen!