De UniFi netwerk apparatuur is natuurlijk al geweldig snel, stabiel en goed, maar binnenkort komt hier nog een interessante nieuwe feature bij: Netwerk en WiFi snelheid optimalisatie.

De feature (die binnen een aantal weken beschikbaar wordt gemaakt), zorgt er onder andere voor dat apparaten die met zowel de 5Ghz als 2.4Ghz WiFi banden kunnen verbinden, automatisch worden ‘gepushd’ om met de snellere 5Ghz band te verbinden, als beide SSID’s (wifi namen) hetzelfde zijn.

Daarnaast wordt er een nieuwe AI toegepast die iedere dag automatisch een check uitvoert om te kijken welke kanalen mogelijk beter zouden kunnen werken per WiFi punt en nog een aantal andere dingen (waar Ubiquiti tot nu toe nog niet alles over kan zeggen). Er zijn een aantal zaken die worden geoptimaliseerd om het bereik, maar vooral ook de snelheid van het draadloze netwerk beter te maken.

Dit zal beschikbaar worden gemaakt met de release van UniFi controller 5.10, die wij binnen een aantal weken voor iedereen beschikbaar zullen maken op de TC UniFi controllers. In de tussentijd wordt er bij TechConnect getest hoe de nieuwe optie werkt en of het daadwerkelijk iets toevoegt aan het geheel. To be continued….