In een wereld waarin iedereen overal verbonden wilt zijn is het uiteraard handig als er op zoveel mogelijk plaatsen goede WiFi aangeboden wordt. Bij TechConnect raden we klanten bijna altijd af om geen wachtwoord te gebruiken voor het gasten netwerk. Maar vaak vinden bezoekers, klanten of gasten het onhandig of niet fijn om te moeten vragen naar het WiFi wachtwoord en het overtypen van gegevens is ook niet altijd even fijn.

Daarom is er een alternatieve methode, namelijk met een QR Code. Simpel gezegd: Je hebt WiFi (naam en wachtwoord) en wilt deze eenvoudig laten gebruiken voor klanten. Dan kun je gebruik maken van een QR Code generator. Met deze tool vul je eenvoudig de naam en het wachtwoord van het gasten wifi netwerk in, waarna een QR code wordt aangemaakt die je daarna kunt downloaden, delen of kunt uitprinten en gebruiken waar nodig.

Vanaf dan loopt een klant of gast de zaak binnen, opent de camera app op de mobiele telefoon, scant eenvoudig de QR Code en de telefoon zal verbinding maken met het WiFi netwerk, zonder gedoe. Dat ziet er dan ongeveer zo uit:

De bovenstaande QR Code opent overigens gewoon de TechConnect.nl website, als voorbeeld.

Maak eenvoudig je eigen QR Code aan, klik hier.