Met een standaard thermostaat is het vaak lastig deze precies af te stemmen op je ritme en leefsituatie. En niet te vergeten het wisselvallige weer. Misschien lig je al lekker in bed of ben je al naar je werk gegaan, wanneer je ontdekt dat je vergeten bent de thermostaat lager te zetten.

Of misschien wil je dat wanneer je thuis komt het een aangename temperatuur is in huis? De Google Home-speaker maakt het mogelijk om in combinatie met een slimme thermostaat de temperatuur aan te passen aan iedere wens en situatie, dat alles door je stem te gebruiken.

Wat is Google Home?

Google Home is een slimme speaker die wordt bedient door middel van spraakbesturing. Een paar jaar geleden leek het nog toekomstmuziek, je huis besturen of informatie opvragen door enkel je stem te gebruiken; Google Home maakt het mogelijk. Met een ingebouwde spraakassistent, namelijk de Google Assistent, kun je de Google Home Speaker diverse opdrachten laten uitvoeren, zoals muziek draaien, informatie opzoeken op internet of je agenda oplezen. Ook kun je in huis andere slimme apparaten bedienen met de Google Home, zoals lampen en je thermostaat.

De Google Home-app vormt een centrale smart hub voor al je producten en platformen die kunnen samenwerken met de Google Assistent. Door producten, andere apps en diensten te integreren in de Google Home-app, kun je deze bedienen door je stem te gebruiken. Omdat voor de Google Home-speaker en -app een snelle, stabiele internetverbinding zeker wel vereist is, is het verstandig om je internet-abonnement goed onder de loep te nemen wanneer je de Google Home in huis haalt.

Slimme thermostaten koppelen aan Google Home

Er zijn een aantal slimme thermostaten die je kunt koppelen aan de Google Home. Zo heeft Nest diverse slimme thermostaten die werken met de Google Home, maar zijn er ook thermostaten van Tado, Honeywell en Netatmo die te koppelen zijn. Slimme thermostaten kunnen je helpen je huis energiezuiniger te verwarmen en hebben een aantal handige bedieningsmogelijkheden, zoals spraak en app besturing op afstand, de mogelijkheid van automatisch afstemmen door te kijken naar jouw gedrag. Wanneer je een slimme meter in huis hebt, kan de slimme thermostaat automatisch de meterstanden uitlezen. Door een slimme thermostaat in huis te halen, kun je flink besparen op je energierekening. Een gemiddeld huishouden kan wel tot 25% besparen op het verbruik, door gebruik te maken van een slimme thermostaat.

Door zelflerend opwarmen leert de thermostaat je huis zo efficiënt mogelijk op te warmen en zo energie te besparen. Met een modulerende cv-ketel, kan de slimme thermostaat de cv-ketel aansturen, om zo de ketel niet te hard te laten branden wanneer dat niet nodig is. Een goed, stabiel en snel internet-abonnement en slimme apparaten zoals de Google Home, een slimme thermostaat en andere slimme producten zullen veel gemak en efficiëntie opleveren. En het zijn ook nog eens hele mooie en interessante producten om in huis te halen!

Blijf op de hoogte Informeer mij als het product weer leverbaar is: