Na de release van iOS 11 is het nu tijd voor een update van het Mac platform. MacOS High Sierra (10.13) is de opvolger van MacOS Sierra en bevat een aantal ‘kleinere’ verbeteringen. Net zoals de iPhone met iOS 11 krijgt ook de Mac de beschikking over het nieuwe Apple File System (APFS). Dit nieuwe bestandssysteem zorgt voor betere prestaties en is flexibeler, maar zal voorlopig alleen nog beschikbaar zijn voor Mac computers die Flash opslag gebruiken.

Verbeteringen voor Foto’s, Mail en Safari

In High Sierra (10.13) krijgt de Fotos app een vaste kolom voor navigatie waarin alle albums en tools verwerkt zijn. Daarnaast zijn er nieuwe tools voor het bewerken van foto’s. Een van die gereedschappen is Curven, waarmee kleuren en contrasten kunnen worden bewerkt. Zoeken in de Mail app gaat in High Sierra sneller door een functie die Apple Top Hits noemt. Deze toont de relevantste resultaten bovenaan de berichtenlijst.

Safari blokkeert nu automatisch afspelende videos en is er nu Tracking Prevention ingebouwd dat er voor zorgt dat adverteerders en derden je zomaar overal kunnen volgen.

Compatibiliteit

macOS High Sierra werkt op alle Mac computers die macOS Sierra hebben geinstalleerd. Om te checken welke Mac je hebt, klik je op het Apple-icoon linksboven, kies over deze mac en daarna Meer info.

  • MacBook: eind 2009 of nieuwer
  • MacBook Pro en Air: medio 2010 of nieuwer
  • Mac mini: medio 2010 of nieuwer
  • iMac: eind 2009 of nieuwer
  • Mac Pro: medio 2010 of nieuwer

Je kunt macOS 10.13 High Sierra vinden onder ‘Updates’ in de Mac App Store of direct downloaden via deze link.

Blijf op de hoogte Informeer mij als het product weer leverbaar is: