Zoals eerder dit jaar gemeld is Sonos bezig met het uitbrengen van een update voor de Sonos speakers (One, Beam) waar de Google Assistent een optie gaat worden om toe te voegen en te gebruiken. Inmiddels is nu bekend geworden dat de update vanaf volgende week uitgerold gaat worden in de Verenigde Staten.

Met de toevoeging van de Google Assistent op de speakers wordt het mogelijk om commando’s te geven zoals bijvoorbeeld het afspelen van muziek (Spotify, Google Music etc), maar ook andere zaken zoals het bedienen van lampen en bijv Nest producten. In een eerste test hebben wij ook al kunnen zien dat het mogelijk gaat worden om de Google Assistent zowel in het Nederlands en in het Engels naast elkaar te gebruiken. Handig, want de Nederlandse versie is nog niet zo ‘slim’ en herkent een hoop commando’s nog niet.

De leuze om de Google Assistent toe te voegen zal voor iedere Sonos klant optioneel zijn en werkt voorlopig alleen met de One en Beam, je kunt daarnaast zelf bepalen of je er gebruik van wilt maken en op welke speakers. Het is overigens nog steeds onduidelijk waarom het zo lang heeft geduurd voordat Google Assistent bruikbaar is op de Sonos speakers.

Door het koppelen van ‘oudere’ Sonos speakers aan een One of Beam kun je alsnog wel gebruik maken van muziek en andere geluiden die via het stem commando worden geactiveerd.

De Verenigde Staten zal dus vanaf volgende week toegang krijgen, andere landen (waaronder ook Nederland en Belgie) volgen daarna.