Al sinds begin vorig jaar is het merk Sonos bezig om naast de Amazon Alexa assistent (Engels) ook ondersteuning toe te voegen voor de Google Assistent op zijn smart speakers. Er werd o.a. beloofd dat de Sonos One en Beam een update zullen gaan krijgen die de assistent zal toevoegen. In 2018 werd al ondersteuning voor Airplay 2 en Homekit van Apple toegevoegd. Maar het is nu dus bijna tijd voor de Google Assistent.

Op CES 2019 heeft Google laten weten dat de assistent begin dit jaar naar de One en Beam moet gaan komen.
In November 2018 is Sonos zelf gestart met een beta test voor de Google Assistent voor Sonos One en Beam, maar werd er nog gezegd dat het ergens in 2019 beschikbaar zou worden voor iedereen.

Als Google Assistent actief is op de speakers kun je eenvoudig dingen roepen zoals “Speel liedje xx van Spotify” of “Zet het geluid harder” naar je Sonos One of Beam.

“Listening to music and podcasts is one of the most popular ways people use the Google Assistant, so we’re bringing the Assistant to the Sonos One and Sonos Beam (earlier speaker models will be updated to work with the Assistant). With the Assistant built in, you’ll be able to control your favorite music, podcasts and radio stations from all over your home without ever picking up your phone.” – Google CES 2019

Helaas is er nog geen officiële datum bekend en ook niet of die meteen in het Nederlands beschikbaar zal zijn, maar het feit dat er nu wel al aankondigingen zijn van beide kanten, geeft ons de hoop dat het niet lang meer zal duren.