Ziggo is in Juni 2019 gestart met het leveren van de nieuwe Mediabox ‘Next’. De nieuwe Mediabox Next is stukken kleiner, stiller en veel sneller dan de vorige ‘Horizon’ box.

Vanaf vandaag is de Next box ook voor bestaande klanten met Internet en TV beschikbaar van Ziggo. Zowel Particulier als zakelijke klanten kunnen de Next box krijgen (inclusief een 2e of 3e kastje voor in andere slaapkamers).

Klanten die al abonnee zijn en een oudere Horizon Mediabox hebben, kunnen ook upgraden. Ze moeten dan echter wel een nieuwe abonnements­verplichting voor een jaar aangaan. Ook moet eenmalig € 19,95 aan administratiekosten betaald worden. Wanneer het eerste abonnementsjaar nog niet voorbij is, wordt gewoon een extra jaar bij de nog lopende periode opgeteld. Een upgrade is alleen via de klantenservice van Ziggo zelf te regelen.

Klanten die alleen TV afnemen en niet via Ziggo internet gebruiken, vallen helaas voor nu buiten de boot. Het afnemen van internet is verplicht om de Mediabox Next te kunnen gebruiken.

Het aantal zenders dat in 4K beschikbaar is, blijft vooralsnog beperkt. Toch is de box wel zeer fijn omdat deze ook content van YouTube en Netflix in Ultra HD afspeelt. De nieuwe box is ook veel sneller in gebruik dan zijn voorganger Mediabox XL. Er is ook spraakbediening en programma’s worden in de cloud opgenomen. Die kunnen dan weer teruggekeken worden via de Ziggo GO-app op iPhone en iPad.

Check of op jouw adres Ziggo Zakelijk beschikbaar is via deze link.

Blijf op de hoogte Informeer mij als het product weer leverbaar is: