Het Formule 1 seizoen is weer begonnen en met de verhoogde kosten van Viaplay zijn steeds meer mensen aan het kijken naar alternatieve opties. De F1TV app van de Formule 1 organisatie is misschien wel een van de betere opties (ook met Nederlands commentaar), maar in Nederland kun je deze ‘nog’ niet vinden in de Google Play store als je een AndroidTV (Sony, Philips etc) gebruikt.

Dit heeft waarschijnlijk alles te maken met rechten, want de app is in andere landen wel te vinden voor AndroidTV. Natuurlijk kun je ook vanaf je mobiel of tablet ‘casten’ naar je TV, maar dat is niet optimaal. Gelukkig is er een optie om toch de F1TV app op je AndroidTV te installeren via een omweg. Overigens is de F1TV app wel direct via de Apple Appstore te download voor bijv je AppleTV.

Om de app toch op je AndroidTV te installeren zijn er meerdere methodes mogelijk.

Hieronder leggen we er een uit (let op; volg de stappen goed, het is niet super eenvoudig als je geen basis IT kennis hebt);

Simpel gezegd; je activeert ontwikkelaarsmodus op je AndroidTV en gebruikt Nexus Tools (ADB) om de app handmatig te installeren op je televisie.

Sony TV:

 • Op je Sony AndroidTV dien je eerst Developer mode (ontwikkelaarsmodus) aan te zetten, dit doe je door naar Instellingen > Over (About) te gaan in het menu en dan zie je daar ergens de Built (versie). Ga op de Built (Versie) staan en druk een aantal keer op de + (de middelste knop) van je afstandsbediening (doe dit ca 6x). Er komt een bericht in beeld dat developer mode is ingeschakeld.
 • Ga vervolgens naar het nieuwe Instellingen > Developer options (ontwikkelaars) menu en zet ADB debugging aan
 • Ga terug in het menu naar Over (About) en dan ga naar Status. Schrijf het IP Adres op van je TV (bijv 192.168.1.162)

Tools:

 • Download de laatste versie van de F1TV app (het apk bestand) vanaf APKMirror
  (sla dit bestand bijv op in je Downloads map)
 • Installeer Nexus tools op je PC of Mac (volg de instructies onderaan op die pagina)
 • Als dit is geinstalleerd voer je daarna het volgende commando uit (command prompt of terminal):
 • Ga eerst naar de nexustools map (op mac is dit bijv: cd /Users/jenaam/.nexustools)
 • Voer in: ./adb connect 192.168.1.162 (je verbind dus met het IP van je TV) en enter
 • Nu upload je het APK bestand vanaf je computer naar de TV door het volgende in te geven. Het laatste stuk van de volgende regel is dus de locatie waar je het APK bestand hebt opgeslagen:
 • Voer in: ./adb install '/Users/jenaam/Downloads/com.formulaone.production_3.0.11.1-R18.0-SP74.8.0-release-1031101_minAPI21(arm64-v8a,armeabi,armeabi-v7a,mips,x86,x86_64)(nodpi)_apkmirror.com.apk'
 • Als je nu naar je TV gaat zul je de F1TV app zien en vanaf nu kun je deze ook gebruiken

Kom je er niet uit of is het toch te lastig? Stel je vraag hieronder in de comments of op onze Facebook pagina.