Na het Apple event van afgelopen week zijn er 4 nieuwe iPhone toestellen aangekondigd. De iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max.

Alle vier de toestellen beschikken over de laatste nieuwe Apple A14 Bionic chip, OLED display en allemaal hebben ze ondersteuning voor 5G mobiele netwerken.

Het ligt er bij de 12 serie helemaal aan waar je je toestel graag voor gebruikt. Ben je iemand die graag foto’s maakt dan is de Pro versie waarschijnlijk het beste. Maar als je, zoals ik, al jaren ergerd over de grote van de toestellen van tegenwoordig dan is de Mini misschien wel de juiste optie.

Bij vorige iPhone edities (eigenlijk t/m de 8 en de SE serie) was het altijd mogelijk om de mobiele telefoon in een hand vast te houden en dan met de duim van diezelfde hand van boven tot beneden te vegen. Maar omdat de toestellen op een gegeven moment groter werden is dat nu eigenlijk bijna niet meer van toepassing. Daarnaast passen de mobieltjes van tegenwoordig ook een stuk moeilijker in je broekzak. En dat zijn nu precies de twee voornaamste redenen voor mij om dus voor het Mini model te gaan. En dan is die ook nog goedkoper.

Het is alleen erg jammer dat Apple heeft besloten om de oplader en de oortjes uit de doos te halen. Wij hadden verwacht dat men dan de prijs ook iets zou verlagen of bijv een voucher in het doosje zou duwen om alsnog een oplader en/of oortje na te bestellen.

Een vergelijking:

Hierboven zie je links de iPhone 12 Mini en rechts de iPhone SE (tot nu toe het kleinste model, net als de iPhone 8). In totaal is de mini dus qua toestel net iets kleiner, maar omdat het scherm nu volledig van rond tot rand loopt en er geen knop meer op de voorkant zit, heb je dus meer ruimte op het beeldscherm zelf, zoals je hierboven kunt zien.

In de breedte is de iPhone 12 mini 64,2 mm en in de hoogte 131,5 mm. De gewone iPhone 12 en de mini zijn overigens even dik, beide zijn 7,4mm. Met deze maten is de iPhone 12 mini de kleinste 5G mobiele telefoon die er op dit moment bestaat. Ook het nieuwe doosje is (onder andere door het verwijderen van de oplader en oortjes) een stuk kleiner geworden voor alle modellen:

Omdat de specificaties verder gelijk zijn aan de normale iPhone 12 scheelt de prijs niet super veel. De Mini is vanaf 809,- euro te koop;

  • iPhone 12 mini 64GB vanaf €809,-
  • iPhone 12 mini 128GB vanaf €859,-
  • iPhone 12 mini 256GB vanaf €979,-

De mini is pas vanaf 6 november te bestellen via Apple en word vanaf 14 november geleverd aan iedereen.
De normale editie en de Pro kun je vanaf vandaag 14.00u bestellen en worden volgende week uitgeleverd.

The choice is yours!

Blijf op de hoogte Informeer mij als het product weer leverbaar is: