De kans is groot dat jij zonder je smartphone niet de deur uit gaat en jouw telefoon abonnement een hoge prioriteit voor je heeft. Maar waarom gebruik je jouw telefoon niet als mobiele werkplek? Het enige dat je nodig hebt is je smartphone, een draadloos toetsenbordje en een statief om aan de slag te kunnen.

Werken in de cloud

Werken in de cloud wil zeggen dat je met een virtuele werkplek jouw werk online doet. Ondernemers bespaart dit veel kosten, want op kantoor is er geen eigen server meer nodig. Dat scheelt in investeringen, onderhoud en stroomkosten. Je documenten worden niet op een server of lokale computer opgeslagen, maar in een online omgeving. Hierdoor kun je niet alleen waar en wanneer je maar wilt werken, maar ook op een apparaat naar keuze.

Veel mensen denken aan een laptop bij mobiel werken, maar je kunt hier ook je smartphone of tablet voor gebruiken. Een laptop is een stuk groter en zwaarder dan je smartphone die je toch al bij je hebt. Je kunt hier dan ook meer mee dan alleen statusupdates op social media plaatsen of snel je mail checken en beantwoorden.

Draadloos toetsenbord en muis

Om serieus te kunnen werken heb je een draadloos toetsenbord nodig. Het tikken op je scherm is namelijk niet comfortabel bij langere teksten. Tegenwoordig komen er smartphones uit die doen denken aan een laptop, zoals de Cosmo Communicator. Er zijn ook losse, kleine toetsenborden verkrijgbaar die je eenvoudig meeneemt. Zo past een opvouwbaar toetsenbord dichtgeklapt zelfs in je jaszak. Wanneer je het toetsenbord openklapt, heeft deze nagenoeg hetzelfde formaat als een regulier toetsenbord. De toetsen hebben dus dezelfde grootte en onderlinge afstanden die je gewend bent. Hierdoor typ je gemakkelijk en zonder fouten je teksten. Door middel van Bluetooth verbind je het toetsenbord met je smartphone.

Het is zelfs mogelijk om een reguliere draadloze bluetoothmuis aan je smartphone te koppelen. Hierdoor klik je snel door documenten heen en wordt het een stuk eenvoudiger om stukken tekst te knippen en te plakken. Dit is dus ook een handig apparaat om in je rugzak te doen als je van plan bent om je smartphone om te toveren tot een mobiele werkplek.

Smartphone statief

Het is niet noodzakelijk maar wel makkelijk om je smartphone op een statief te plaatsen. Je kunt je smartphone ook ergens anders tegenaan zetten, maar dan glijdt het apparaatje toch regelmatig plat. Wanneer je telefoon plat voor je op tafel ligt, neem je geen gezonde werkhouding aan. Dit los je eenvoudig op door jouw toestel met een telefoonklem op een klein statief te klemmen en deze voor je neer te zetten. Een ministatief is multifunctioneel, want je kunt dit telefoonaccessoire ook gebruiken om scherpere foto’s, filmpjes en selfies te maken.

Blijf op de hoogte Informeer mij als het product weer leverbaar is: