Automatisering in huis oftewel Domotica word steeds uitgebreider. Van slimme thermostaten en deurbellen tot wasmachines en drogers die je kunt bedienen met je mobiele telefoon, ook als je niet thuis bent is natuurlijk best wel gaaf. Maar het gebruiken van een ‘slim’ deurslot is nogal een ding. Beveiliging is natuurlijk heel erg belangrijk, je wilt tenslotte zeker weten dat niet zomaar iedereen je deur open kan maken of andere rare dingen kan doen.

Er zijn inmiddels verschillende merken beschikbaar die een deurslot hebben gemaakt dat je kunt bedienen met je mobiele telefoon en andere domotica platforms in huis. Voorbeelden zijn Nuki, Bold, Yale en August. En dan is er Tedee, een Europees bedrijf dat een deurslot heeft gemaakt dat werkt met Homekit, Google Assistent, Homey en Alexa maar ook als standalone via de eigen app.

Je kunt familie, vrienden en kennissen tijdelijk toegang geven en notificaties krijgen als de deur open word gemaakt. Tedee is goed beveiligd en verstuurd signalen volledig versleuteld.

De afgelopen 2 maanden hebben we uitvoerig dit slot kunnen testen en we zijn er heel erg tevreden over. Een aantal punten op rij:

  • Tedee is in vergelijking met andere deursloten vrij stil
  • Werkt met Homekit, Google Home, Homey en Alexa
  • 256 bit beveiliging en TLS 1.3
  • Word geinstalleerd op de cilinder aan de binnenkant van de woning
  • Werkt met cilinders van Gerda en M&C (deze kunnen los besteld worden)
  • Je kunt altijd met een sleutel aan de buitenkant je deur nog open maken
  • Het slot kan eenvoudig worden opgeladen met de bijgeleverde kabel
  • Volgens specificaties en tests laad je het slot circa 1 keer per jaar

Geluid en bediening

Het slot is in vergelijking met andere deursloten best klein, maakt niet al te veel lawaai en werkt uitstekend met Homekit, Homey en andere geteste domotica apparaten.
Bij de installatie calibreer je het slot via de app en word exact gekeken wanneer je deur sluit en opent. Je kunt in de app exact aangeven hoe je deze wilt bedienen en ook of je de deur alleen wilt ontgrendelen of ook wilt openen (Pull). Daarnaast kun je het slot aan de binnenkant ook bedienen door erop te duwen, zoals in het filmpje hieronder te zien (en te horen) is:


Integratie

Standaard krijg je het slot geleverd met een cilinder (naar keuze) en werkt deze met Homekit en de app via Bluetooth. Integratie met Homey en anderen kan ook, je hebt dan wel de Bridge nodig (apart verkrijgbaar) zodat de bridge het bluetooth signaal omzet naar WiFi. Tevens kun je met de bridge automatisch updates uitvoeren en een hoop extra’s instellen.

Als je Homey gebruikt kun je ook flows (scenes) aanmaken waarbij je kan openen, sluiten en de deur kunt openen.

Van alle deursloten is Tedee toch wel best compact, hij past prima op de meeste deuren en hij werkt in de tijd dat wij het hebben kunnen testen stabiel.

Hieronder een vergelijking van Nuki en Tedee:

Wat heb je nodig?

Om het Tedee slot te kunnen gebruiken dien je te bekijken of het past, en welke cilinder je nodig hebt voor jouw deur. Dit word op de Nederlandse website goed uitgelegd, alle info vind je hier.
Als je het deurslot, met een cilinder en de bridge samen koopt betaal je rond de 270 euro kwijt.

Wat ons betreft een mooi slot dat goed beveiligd is en uitstekend werkt met Homey en Homekit.

Blijf op de hoogte Informeer mij als het product weer leverbaar is: