Al sinds 2022 is de aanleg van glasvezel van E-Fiber (Open Dutch Fiber) bezig in de gemeente Sittard Geleen. Het glasvezelnetwerk wordt gerealiseerd door aannemers Zener en Circet, in opdracht van E-Fiber en is opgesplitst in 18 gebieden.

E-Fiber of Delta

Voorheen viel Munstergeleen hier ook nog onder, maar omdat een gedeelte van de inwoners heeft gekozen voor Delta (een andere glasvezel partij), en de gemeente daar ook de vergunning voor heeft verstrekt, valt Munstergeleen dus niet meer onder het E-Fiber (Open Dutch Fiber) project. Inwoners van Munstergeleen krijgen dus Delta, terwijl de rest van de gemeente wel via E-Fiber wordt aangesloten.

Gebied 18 (Vijverpark in Sittard) viel tot een tijd geleden onder het aanlegstuk van E-Fiber bij Munstergeleen, maar door de splitsing is dit nu uit elkaar getrokken en is de aanleg iets aangepast. Hieronder zie je de kaartjes en aanleg data (klik op de foto om te vergroten);

Glasvezel partijen

In Nederland zijn er verschillende partijen die glasvezel aanleggen.

Voorheen had je bijvoorbeeld Reggefiber (nu onderdeel van KPN), E-Fiber (Nu onderdeel van Open Dutch Fiber) en Delta. Ieder van deze partijen legt hun eigen netwerk aan. De partij die de glasvezel legt maakt meestal deals met verschillende providers dien hun dienst dan kunnen leveren over die kabel.

De prijzen kunnen dan ook verschillen, afhankelijk van de glasvezel operator.

Blijf op de hoogte Informeer mij als het product weer leverbaar is: