Zoals je al eerder hebt kunnen lezen is de aanleg van glasvezel door Open Dutch Fiber (voorheen E-Fiber) in volle gang in Sittard, Geleen en Born. Waar Munstergeleen gebruik kan gaan maken van Delta Fiber, zijn de andere kernen inmiddels bijna allemaal voorzien van glasvezel. Verwacht wordt dat eind 2024 de hele gemeente glasvezel beschikbaar heeft.

Daarnaast is Open Dutch Fiber ook bezig met de aanleg van glasvezel in oa de Gemeentes Roerdalen, Venlo, Maastricht, Heerlen en Kerkrade.

De voordelen van glasvezel zijn oa een hogere upload snelheid (handig als je veel grote bestanden moet versturen of een NAS of server thuis hebt staan of als je backups naar de cloud wilt sturen), een lagere latency (ping), waardoor alles net even wat sneller reageert (bijv bij het openen van internet pagina’s of bij het gamen), nog hogere snelheden up en down in de toekomst en bij glasvezel heb je de keuze uit meer dan 1 provider (keuzevrijheid).

Daarnaast kun je ook via glasvezel gebruik maken van en kiezen tussen internet, tv en/of bellen.

Zowel voor particuliere als zakelijke klanten zijn er tal van abonnementen beschikbaar van verschillende providers die hun diensten leveren over de nieuwe glasvezel kabel. Een van de grotere providers Odido (voorheen T-Mobile) is ook beschikbaar maar er is nog veel meer keuze.

Wist je bijvoorbeeld dat Trined, een onafhankelijke provider uit het zuiden des lands, ook televisie als optie levert via de al aanwezige coax kabels in huis? Heb je dus al allerlei televisies in huis die een coax kabel aansluiting hebben, dan kun je gebruik blijven maken van deze kabels met een abonnement van deze provider. Trined levert namelijk (optioneel) een router/modem waar je een coax aansluiting voor je tv’s op kan krijgen. Daarnaast zijn er verschillende snelheden beschikbaar (500, 1000 en binnenkort ook 2,5Gb/s).

Freedom Internet (soort van opvolger van XS4All) biedt ook zijn diensten aan via Open Dutch Fiber en is een uitstekende keuze als je een partij wilt die met dezelfde normen en waarden is opgericht en privacy hoog in het vaandel heeft en waar je de keuze hebt uit vaste ip adressen en een goede telefonische of online ondersteuning.

Maakt het je allemaal niks uit en wil je gewoon puur internet hebben zonder toeters en bellen? Dan is misschien SNLR een optie. SNLR, een onderdeel van Trined, investeert in groene inititatieven en heeft ook opties voor TV en Bellen.

Andere regio’s

Heb je glasvezel van KPN dan zijn de bovenstaande providers helaas ietsjes duurder (dit komt door de hogere inkoop prijzen van het KPN netwerk), dan is mogelijk Odido de betere optie in jouw gebied.

Weet je niet welke provider of heb je advies nodig? Neem contact met ons op en we helpen je verder.

Blijf op de hoogte Informeer mij als het product weer leverbaar is:

No fields found, please go to settings & save/reset fields